СО ЕНЕРГЕТЕСКИ ЕФИКАСНИ АКЦИИ ДО НАМАЛЕНО ИСПУШТАЊЕ НА CO2 И ЗАШТЕДА НА ЕНЕРГИЈА ВО ОСНОВНОТО УЧИЛИШТЕ „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“ ГОСТИВАР

СО ЕНЕРГЕТЕСКИ ЕФИКАСНИ АКЦИИ ДО НАМАЛЕНО ИСПУШТАЊЕ НА CO2 И ЗАШТЕДА НА ЕНЕРГИЈА ВО ОСНОВНОТО УЧИЛИШТЕ „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“ ГОСТИВАРГенерална цел на проектот: Поголема Енергетска Ефикасност преку промена на прозорци во ОУ„Гоце Делчев“ Гостивар, намалувањето на потрошувачката за топлинска енергија преку фосилни горива ќе се намали емисијата на штетни гасови а индиректно ќе има позитивен ефект врз животната средина и Зголемување на свеста на граѓаните од придобивките од придржување кон насоките за енергетска ефикасност на општината Гостивар. Главни проектни активности: Изработка на проекти со детално техничко решение за промена на прозорците во ОУ „Гоце Делчев“ Гостивар Набавка и поставување на прозорци Кампања за подигање на јавната свест Презентација на постигнати резултати

· Превземени енергетско-ефикасни мерки со цел намалување на загадувањето на животната средина особено со емисии на стакленички гасови: заменети 223 стари дотраени прозорци со нови енергетски ефикасни. На годишно ниво за трите проекти се очекуваат заштеда на енергијата од 25%.

· Организирана теоретска обука на 120 учесници: учениците и родителите за енергетска ефикасност и обновливи извори на енергија, информирање на населението преку анкетирање. Организирана обука за наставници од училиштето за енергетска ефикасност.

· Одржан завршен настан за промоција на резултатите од проектот. На настанот присуствуваа гости меѓу кои градоначалникот на општина Гостивар, претставници на институциите, локални здруженија, како и претставници на медиумите,

· Изградено партнерство со Општина Гостивар и ОУ„ Гоце Делчев“ Гостивар и зацврстена заедничка соработка со Општина Гостивар и ОУ „Гоце Делчев“ Гостивар

· Зајакнати капацитети и зголемен степен на знаење на членовите на Здружение ДРИТА АГВ Гостивар со подготовка на тендерска документација, објава на повик, запазување на законски регулативи, подготовка и потпишување на Договори со Општина, училиште и изведувач за промена на прозорци кои се официјални обврзувачки документи, одржување на прес конференции, подготовка и реализација на работни состаноци, презентација и трибина

· Организирање на изложба со изработени ликовно, прозно и поетско творби на ученици на тема енергетска ефикасност

 Основни податоци за проектотЗдружение ДРИТА АГВ, Гостивар

Здружение ДРИТА АГВ с. Беловиште Гостивар

{{'subscribe.for.newsletter'|translate}}

Account

Error message here!

Show Error message here!

Forgot your password?

Register your new account

Error message here!

Error message here!

Show Error message here!

Error message here!

Error message here!

Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close