Интегрирање на климатските промени

во секторските политики


Kлиматските промени бараат интердисциплинарен пристап и континуирано вградување во секторските политики.


Различните аспекти на климатските промени се инкорпорирани во секторските национални стратешки документи и политики:

 • Климатски промени и енергија - Нова Стратегија за развој на енергетиката
 • Климатски промени и отпад - Планови за управување со отпад
 • Климатски промени и транспорт - Закон за возила, Национална транспортна Стратегија
 • Климатски промени и земјоделство -  Стратегија за замјоделставо и рурален развој 
 • Врз основа за заклучоците од 59-та Седница на Владата на РСМ за развивање на младински политики, формирана е работна група за поврзување на „зелените“ работни места со младинската невработеност
 • Климатски промени и воздух - План за Чист воздух  
 • Климатски промени и родовата еднаквост- Национален акциски план за вклучување на родовиот аспект во климатските промени
 • Климатски промени и просторно планирање - Интегрирање на размислувањата за климатски промени во просторните планови


  {{'subscribe.for.newsletter'|translate}}

  Account

  Error message here!

  Show Error message here!

  Forgot your password?

  Register your new account

  Error message here!

  Error message here!

  Show Error message here!

  Error message here!

  Error message here!

  Error message here!

  Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

  Error message here!

  Back to log-in

  Close