ЕКО-ИНОВАТИВНИ ПАКУВАЊА ВО ФУНКЦИЈА НА ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

ЕКО-ИНОВАТИВНИ ПАКУВАЊА ВО ФУНКЦИЈА НА ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНАОтпадот што настанува како резултат од фрлената амбалажа е растечки проблем со кој се соочува животната средина низ целиот свет. За да се минимизираат негативните влијанија врз животната средина, решението треба да се бара во нова, иновативна, еко амбалажа и користење на иновативни решенија со нови материјали.

Отпадот што настанува како резултат од фрлената амбалажа е растечки проблем со кој се соочува животната средина низ целиот свет. Учеството на отпадот од пакувањата постојано расте и станува едно од поштетните влијанија врз животната средина, пред сè заради недостатокот на информации кај потрошувачите и нивната несвесност дека со тоа ја загадуваат животната средина. Од друга страна, пак, сè поголемата дистинкција на производите во маркетите, некои компании се обидуваат да ја постигнат со повеќе боја на амбалажата, а не поголем квалитет на самиот производ. Се претерува и со користење на нерециклирачки материјал кој го зголемува светскиот отпад и го нарушува еко системот. 

​                                                         Пакување во листови од банана


                                                                                  Восочни опаковки

Прочитајте кои се решенијата за  минимизирање на негативните влијанија врз животната средина -

ЕКО-ИНОВАТИВНИ ПАКУВАЊА ВО ФУНКЦИЈА НА ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА.

д-р Душица Неделкоска

д-р Душица Неделкоска, надворешен експерт

{{'subscribe.for.newsletter'|translate}}

Account

Error message here!

Show Error message here!

Forgot your password?

Register your new account

Error message here!

Error message here!

Show Error message here!

Error message here!

Error message here!

Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close