Пречистителна станица во Општина Свети Николе

Пречистителна станица во Општина Свети НиколеПредизвиците со справување со климатските промени и напорите за заштита на животната средина мора да се надминат и на локално ниво, за што клучна улога имаат општините.

Градоначалникот на Свети Николе, Сашо Велковски, појаснува дека пречистителната станица за отпадни води околу десетина години е надвор од функција поради проблеми со одржувањето на истата во изминатата декада. Во моментов реконструкцијата е завршена и се очекува во наредните неколку недели да почне со работа. Инвестицијата е околу 162.000 евра и средствата се добиени преку програмата за прекугранична соработка помеѓу Македонија и Грција. Со ставањето во функција на ПСОВ,  ќе се добие примарно и секундарно третирање на отпадните води од домаќинствата од град Свети Николе и ќе се спречи нивно директно излевање во река како што е во моментот.

линк до целото интервју 
https://klimatskipromeni.mk/article/498#/index/main


ЕПИ ЦЕНТАР

{{"article.trending"|translate}}

{{"article.lastestPosts"|translate}}

Tags

Newsletter

Subscribe to our newsletter for good news, sent out every month.

{{"successful.subscription"| translate}}

{{subscriber.subscriber.email}}

{{"thank.you.for.subscription"|translate}}

{{'subscribe.for.newsletter'|translate}}

Account

Error message here!

Show Error message here!

Forgot your password?

Register your new account

Error message here!

Error message here!

Show Error message here!

Error message here!

Error message here!

Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close