Како општина Карпош се справува со предизвикот на климатските промени

Како општина Карпош се справува со предизвикот на климатските промениЈован Цветановски, раководител на секторот за животна средина во општина Карпош, смета дека општината презема голем број на активности за подигнување на свеста на граѓаните, работи на проекти со различни партнери за поголема енергетска ефикасност, употреба на велосипеди, еко акции во училиштата, засадување на дрва, собирање на отпад. Цветановски вели дека личната одговорност мора да се подигне, додека пак инспекциските општински служби вршат редовни и вонредни контроли на терен.

линк до целото интервју https://klimatskipromeni.mk/article/476#/index/main

ЕПИ ЦЕНТАР

{{"article.trending"|translate}}

{{"article.lastestPosts"|translate}}

Tags

Newsletter

Subscribe to our newsletter for good news, sent out every month.

{{"successful.subscription"| translate}}

{{subscriber.subscriber.email}}

{{"thank.you.for.subscription"|translate}}

{{'subscribe.for.newsletter'|translate}}

Account

Error message here!

Show Error message here!

Forgot your password?

Register your new account

Error message here!

Error message here!

Show Error message here!

Error message here!

Error message here!

Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close