Намалување на стакленички гасови и употреба на обновливи извори на енергија како решение за климатската криза

Намалување на стакленички гасови и употреба на обновливи извори на енергија како решение за климатската кризаПроф. д-р Илија Насов, е универзитетски професор, стопанственик, иноватор и претседател на  Асоцијацијата Солар Македонија. Со своите активности тој во изминатите неколку декади е посветен на засиленото искористување на соларната енергија, но и воопшто обновливите извори на енергија, намалувањето на притисокот врз животната средина, подигнувањето на нивото на свесност и можностите кои се отвораат со обновливите извори на енергија. Присутен е и на бројни меѓународни настани, тркалезни маси со претставници на институциите и секако во едукацијата на новите генерации студенти, кои ќе станат идните лидери во решавањето на бројните климатски прашања преку порационалното искористување на енергијата и ресурсите од животната средина.

линк до интервјуто со проф. д-р Илија Насов https://klimatskipromeni.mk/article/431#/index/main

ЕПИ ЦЕНТАР

{{"article.trending"|translate}}

{{"article.lastestPosts"|translate}}

Tags

Newsletter

Subscribe to our newsletter for good news, sent out every month.

{{"successful.subscription"| translate}}

{{subscriber.subscriber.email}}

{{"thank.you.for.subscription"|translate}}

{{'subscribe.for.newsletter'|translate}}

Account

Error message here!

Show Error message here!

Forgot your password?

Register your new account

Error message here!

Error message here!

Show Error message here!

Error message here!

Error message here!

Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close