Ајде да се бориме заедно против CO2, ајде да засадиме милиони дрвја

Ајде да се бориме заедно против CO2, ајде да засадиме милиони дрвјаТрибенкс е едноставен но моќен концепт кој ја користи помошта од луѓето за да засади дрвја. Едноставно е! Вие си резервирате патување, а ние бесплатно засадуваме едно дрво. За секоја резервација кај нашите партнери, ние добиваме провизија со која засадуваме дрво. Само треба да изберете некој од партнерите (со бирање на логото) и да направите резервација. Веќе сме партнери со booking.com, kiwi.com, agoda.com. Ова е едноставен концепт со кој можете да влијаете врз високите нивоа на CO2 во атмосферата.

Нашата цел е да засадиме милион дрвја, да го документираме целиот процес и да креираме рамка која може да се применува на различни локации. Секоја година ќе има по две акции за садење, една на пролет и една во зима. Со ова ја максимизираме стапката на успех на засадувањето. Првата група фиданки ќе почнеме да ги подготвуваме во јануари 2019 година за да се подготвени за садење во пролет. Во меѓувреме пренесете им на пријателите за нашиот концепт и не нè заборавајте следниот пат кога ќе резервирате патување.

Вие резервирајте патување, а ние ќе засадиме едно дрво бесплатно. 

На следниот линк е интервјуто за Радио МОФ: Иницијатива Трибенкс - со секое патување засадувате дрво и ги намалувате емисиите на CO2

Иницијатива Трибенкс

Михаил, Невен и Митко Стевчеви

{{'subscribe.for.newsletter'|translate}}

Account

Error message here!

Show Error message here!

Forgot your password?

Register your new account

Error message here!

Error message here!

Show Error message here!

Error message here!

Error message here!

Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close