COP26: НОВИОТ НАЦРТ-ДОГОВОР ЗА КЛИМАТА ГО ИНТЕНЗИВИРАШЕ ПОВИКОТ ЗА ИТНА АКЦИЈАСо новиот Нацрт-договор на климатскиот самит COP26 во Глазгов, се засилува повикот до владите итно да се справат со климатските промени.

Според овој документ, од државите се бара да ги откријат своите планови за масовно намалување на емисиите на стакленички гасови многу побрзо од претходно. Но, со него се ублажуваат обврските за намалување на употребата на јаглен и други фосилни горива.

Исто така, бара од државите да ја зајакнат поддршката за посиромашните драви кои се борат против климатските промени.

Договорот мора да добие согласност од сите држави.


{{'subscribe.for.newsletter'|translate}}

Account

Error message here!

Show Error message here!

Forgot your password?

Register your new account

Error message here!

Error message here!

Show Error message here!

Error message here!

Error message here!

Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close